MAGAZIN

Golden Palace Göd

Magán idősgondozás

Magán idősgondozás a Golden Palace Gödben

Magán idősgondozás – minden, amit tudni kell róla

Minden család életében eljöhet az a pont, amikor a legidősebb családtagoknak életvitelszerűen támogatásra van szükségük. Ilyenkor a sok lehetőség közül meg kell találnunk a legindeláisabbat, amit talán a magán idősgondozás jelenthet.  Ebben a cikkünkben bemutatjuk ezeket az opciókat, kiemelve a magán idősgondozás lehetőségét. Tudjon meg a lehető legtöbbet ebben a témakörben!

Jobb az államilag fenntartott idősotthon, vagy magán idősgondozást keressünk?

A legfontosabb kérdés talán nem is ez, hiszen mind államilag fenntartott, mind civil vagy egyház által, vagy önkormányzat által fenntartott idősotthon kínálhat olyan alternatívát, amit keresünk.

Ha idősek otthonáról beszélünk, akkor tudunk kell, hogy működésüket különböző törvények és rendeletek, végrehajtási utasítások szabályozzák. Többek között például az ilyen intézményeknek beköltözés előtt vizsgálniuk kell a hozzájuk jelentkezők jövedelmét, egészségi állapotát, gondozási szükségletét is. Emellett pedig sajnos azzal is számolni kell, hogy a jelentkezők nagy létszáma miatt és a véges kapacitások végett, a legtöbb esetben csak egy hosszú várólistára van lehetőség felkerülni. Ez hónapokat, akár éveket is jelenthet, ami gyakran ijesztően hosszú időnek tűnik, hiszen a segítségre sokszor most és azonnal van szükség. 

A magán idősgondozás, mint amilyen egy nyugdíjas ház is, nem vállal át kötelező állami feladat. Éppen ezért azok a finanszírozási források sem illetik meg, mint amik a szociális intézményeket. Működésület más szabályzók határozzák meg.  Ennek köszönhetően szabadabban, könnyebben alkalmazkodhatnak a lakók saját igényeihez. Olyan személyre szabott ellátást alakíthatnak ki, amivel minden szolgáltatást igénylőnek a saját kényelméhez és szükségleteihez igazodik.  

Prémium magán idősgondozás a Dunakanyarban

Lehetőségek a magán idősgondozás területén

A magán idősgondozás területén is több megoldás lehetséges. Az otthonápolás például amely lehetővé teszi az idősebb korosztály tagjai számára, hogy otthonukban maradjanak, miközben szükségleteiket és igényeiket olyan segítők, vagy  szakemberek elégítik ki, akik szakképzettek a gondozás , vagy a szakápolás terén. 

Ez a lehetőség egyéni igényekre szabott, és szolgáltatásai igen széles skálán mozognak: az egyszerűbb háztartási feladatoktól, az orvosi kezelésekhez való hozzájutásig, az idősgondozás komplexebb ellátásáig terjednek. A szolgáltatások széles választékának köszönhetően az idős emberek olyan gondozási terv alapján kapnak szakszerű segítséget, amely megfelel az egyéni szükségleteiknek és igényeiknek.

Nyugdíjas otthon a teljes szabadságért

Talán a legnagyobb szabadságot nyújtó alternatíva, egy nyugdíjas otthon. Itt ugyanis olyan aktív és teljes életet élhet minden lakó, amilyenre csak vágyik.  Idős korban a társasági tevékenységeket sem szabad elhanyagolni. Ezért az idősgondozás során a közösségi tevékenységek elengedhetetlenek, hiszen ennek révén lehetőségük nyílik arra, hogy új barátságokat kössenek és részt vegyenek olyan tevékenységekben, amelyek kihívást jelentenek számukra.

Éppen ezért a Golden Palace Göd a társasági élet olyan lehetőségeit is kínálja lakói számára, mint például az irodalmi- vagy festő szakkör. Emellett pedig nagyobb események megrendezését is, mint a mozi- vagy színház délután. De a hatalmas közösségi terekben mindenki szabadon használhatja, legyen szó kinti, benti, aktív, vagy pihentetőbb elfoglaltságról. 

Amennyiben további kérdései lennének, keressen minket bizalommal, és mi szívesen nyújtunk Önnek teljeskörű tájékoztatást!

Skip to content