MAGAZIN

Golden Palace Göd

Luxus idősek otthona Magyarországon

Luxus idősek otthona

Magyarországon létezik luxus idősek otthona?

Jó lenne egyszerű igen vagy nemmel felelni a kérdésre, de valójában az a helyzet, hogy a luxus idősek otthona kérdése ennél jóval bonyolultabb. Ebben a bejegyzésünkben amellett, hogy kifejtjük ezt a témát, tisztázzuk a hazánkban elérhető intézmények fogalmait is. 

Luxus idősek otthona: tévhit vagy valóság?

Annak érdekében, hogy megértsük miért nem olyan egyszerű a válasz, tisztáznunk kell két különböző fogalom jelentését. Az első az idősek otthona. 

Mivel maga az idősellátás végső soron egy kötelező, állami feladat, így az idősek otthona (egyéb szociális intézményekkel együtt) működését számtalan vonatkozó törvény szabályozza. A számos jogszabály és rendelet között szerepel például a jelentkezést, és a felvétel szabályozó metódus meghatározása is, hogy az idősek otthonának minden jelentkezővagyonát és  jövedelmét, fennálló gondozási szükségletét, egészségi állapotát a jelentkezés során meg kell vizsgálnia. 

Az igénybevétel önkéntes, és az intézmény vezetője jogosult dönteni a felvételről. Sajnos a legtöbb esetben hosszú várólistákról beszélünk, melynek oka az, hogy a rendelkezésre álló férőhelyek nem elegendőek.  Ez jelenthet hónapokat, de nem kevés alkalommal akár évekig tartó várakozást is. 

Ahhoz, hogy megértsük, létezik-e luxus idősek otthona, tekintsünk rá egy másik működési formára is. Az idősek otthonai minden szükséges ellátást a lehető legteljesebb módon biztosíthatnak lakóik számára,  mégis létezik olyan szolgáltatás, ami egyértelműbben nevezhető prémiumnak.  

Luxus idősek otthona és a nyugdíjas otthon közötti különbség

Nyugdíjasház vagy luxus idősek otthona?

Most pedig ismerjük meg a nyugdíjasház fogalmát. Egy nyugdíjasház működésének fenntartását az ott lakók által vásárolt szolgáltatásokból működteti az üzemeltető. A szociális intézmények, amennyiben rendelkeznek ún. intézményi befogadással, a költségvetési törvény szerinti támogatásban részesülnek. 

Hatalmas előnye egy nyugdíjasháznak, hogy sokkal szabadabban élhet a lehetőségeivel. Tehát szolgáltatásait tekintve sokkal inkább az egyéni igényekre tud fókuszálni. A szükséges egészségügyi (szakápolói, szakorvosi) támogatás mellett olyan kényelmi, prémium funkciókat kínálnak lakóik számára, amik a teljes és aktív élethez járulnak hozzá.

A Golden Palace Göd egyedülálló szolgáltatásai

A Golden Palace csapatának nem titkolt szándéka, hogy mindenki számára bebizonyítsa, hogy az időskor akkor a legjobb, ha az aktív és örömökkel teli. Ezért olyan mindennapokat garantálunk, amiben könnyen megtalálják lakóink az élet csodáit és a saját boldogságukat. Szolgáltatásainkat pedig teljes mértékben ennek a tükrében alakítottuk ki. A kényeztető pihenésre vágyók számára kialakítottunk egy teljes wellness részleget, ahol szauna, pezsgőfürdő és beltéri medence is található. Emellett pedig kozmetikus és fodrászat garantálja a szépülést. 
Ha valaki pedig az aktív mindennapokat szereti, akkor több, mint  7 hektárnyi parkunk áll rendelkezésükre, ahol kedvükre sétálhatnak, grillezhetnek. De akár a saját homok partos tavunkban is gyönyörködhetnek. 

Ismerje meg prémium szolgáltatásainkat: vegye fel velünk a kapcsolatot

Skip to content