MAGAZIN

Golden Palace Göd

Egyedülálló idősek gondozása

egyedülálló idősek gondozása

Egyedülálló idősek gondozása napjainkban

Az időskor egy olyan életszakasz, amely rengeteg változással jár, a változás elfogadása nehéz lehet, még akkor is, ha társunk és családunk mellettünk van. Ha pedig egyedül ér minket a változás, akkor az még megterhelőbb lehet. Éppen ezért az egyedülálló idősek gondozása fontos szerepet játszik abban, hogy idősebb korban is megtaláljuk helyünket a társadalomban, és hozzájárulhat mentális egészségük megőrzéséhez.  Az egészségi problémák és a családtagok eltávolodása gyakran azt eredményezi, hogy idős korunkra könnyen elmagányosodhatunk, így pedig nehezebben boldogulunk a mindennapi életben. Azonban azt látnunk kell, hogy napjainkban az idősgondozás már egy olyan szakterületté vált, ami nem egy „szükséges nehézség”, hanem rengeteg új lehetőséget magában rejtő, izgalmas szakterület.

Az időskor megélése

Napjaink jóléti társadalmának köszönhetően a születéskor várható élettartam is folyamatosan növekszik, ezzel együtt az időskor meghatározása, időbeli kérdése is sokat változott, és folyamatosan változik. Az idősödés folyamata mindenki számára eltérő, hiszen az nagyon sokmindentől függ, így például az addig kialakított életmódtól, a szociális környezettől, egészségi állapotától stb. Azt azonban általánosságban elmondhatjuk, hogy megfelelő hozzáállással és egészséges életmóddal rengeteget lehet javítani az életminőségen, még nyugdíjas korban is. 

Sok esetben az ebben az életkorban tapasztalt magány nagyban megnehezíti a helyzetet. Azonban kellő odafigyeléssel könnyen javíthatunk, akár saját helyzetünkön is. A társas kapcsolatok ugyanis teljes mértékben nélkülözhetetlenek. Több kutatás is bizonyítja, hogy a másokkal töltött minőségi idő, a közösen végzett hobbik, illetve az együtt végzett aktív szabadidős tevékenységek nagy lehetnek  bizonyos egészségi problémákkal megelőrésében, és a mentális frisseség megőrzését is szolgálják..
Az időskor során is kiemelten fontos, hogy aktív résztvevők lehessünk a saját életünkben, hogy élvezzük a mindennapokat és különböző programokon vegyünk részt.  

egyedülálló idősek gondozása prémium környezetben

Egyedülálló idősek gondozása a Golden Palace Göd prémium nyugdíjas otthonban

A Golden Palace Göd ideális helyszínt biztosít az egyedülálló idősek gondozása esetén is. Magas színvonalú szolgáltatásunk tartalmát teljes mértékben az itt lakók igényeire szabjuk, így nemcsak biztonságban érezheti magát nálunk, de kényelmes, prémium környezetben élheti mindennapjait. Széles körű szolgáltatásaink minden igényre kiterjednek. Legyen szó fodrászatról, festő szakkörről, vagy irodalmi estekről, nálunk mindenki megtalálja a saját érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot. 

A több, mint 7 hektárnyi, ősfákkal tarkított, hatalmas parkunk kiváló lehetőséget nyújt nagy sétákra, kerti grillezésre, vagy akár egy remek könyv olvasására, a padon ülve. Saját tavunkban kedvére úszhatnak lakóink, vagy akár pecázhatnak is. Homokos partjuk pedig remek helyszínt biztosít a napozásra.

Amennyiben beltéri kikapcsolódásra vágynak az itt élők, a wellness részlegünkben, vagy a speciálisan kialakított szauna világban tehetik meg. Benti medencénk kitűnő alkalmat kínál úszásra, míg sport termünk további sportolási lehetőséget biztosít. 
Nagy közösségi terünkben pedig mindenki kedvére élheti szociális életét, legyen szó előre tervezett programokról (színház, mozi, koncert), vagy közös kártyázásról, beszélgetésről. 

Mi tehát valljuk, hogy minden ember egyedülálló, ezért egyedülálló gondozás illeti meg, ami ma már nem pusztán kötelesség, de Önnek lehetőség arra, hogy minden korban ajándékként élhesse meg a mindennapok szépségét. 

Felkeltettük az érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot

Skip to content