MAGAZIN

Golden Palace Göd

Mit jelent az időskor?

időskor

Mit jelent ma az időskor? Hol húzzuk meg a korhatárt? Napjainkban az életkorok ugyanis kitolódnak és egyre több idős ember van, aki aktív, ahogyan egyre több fiatal, aki már 40 évesen előre gondoskodik és gondolkodik a minőségi nyugdíjas évekről.

Az időskor azonban tabutéma, hiszen nagyon sokan tehernek tartják azt. A szüleink is úgy gondolkodnak magukról, hogy idősként csak gondot jelenthetnek, pedig szemléletváltással ezen lehetne, sőt kell is változtatni. Ehhez fontos, hogy tisztázzuk, mit jelent a tudatos öregedés, mire figyeljünk időskorban és hogy mit tud mindehhez hozzáadni a család. Az a család, amelynek tagjai ma már nem együtt, hanem gyakran egymástól nagyon távol él. Így különösen nehéz gondoskodni idősebb szeretteinkről. A probléma azonban nemcsak a távolság, hanem az idősgondozás kérdése is.

„Míg korábban magától értetődő volt, hogy idős családtagjainkkal együtt élünk és gyermekként, unokaként mindennapjaink részét képezi a gondozás, az ápolás, természetes volt az is, hogy az egyedül maradókat a kisközösség felkarolta, támogatta, segítette. Mára átalakultak ezek a szokások, az elvárások és a lehetőségek is” – mondja Huszár Viktória, a Golden Palace Göd senior apartmanház ügyvezetője.

A Generációkon át Jakupcsek Gabriellával beszélgetéssorozat harmadik részében ezért a generációk közötti szakadék átlépése és az időskorról való gondolkodás átformálásnak szükségessége a központi téma. Jakupcsek Gabriella beszélgetőtársai Huszár Viktória, a Golden Palace Göd ügyvezetője Dr. Eleor Judit, háziorvos.

Hasonló tartalmakat  ITT és a YouTube-csatornánkon talál. Ha tetszett a cikkünk, ossza meg másokkal, és kövessen bennünket a  Facebook- , valamint  Instagram-oldalunkon  is.

Skip to content