MAGAZIN

Golden Palace Göd

Idősek otthona várólista

Az idősek otthona szabad férőhelyek száma sok esetben nagyon kevés lehet

Idősek otthona várólista - hogyan juthat a leggyorsabban ellátáshoz?

Több helyről lehet hallani, olvasni arról, , hogy az idősek otthona várólistái egyre hosszabbak, így sok időt vesz igénybe a bekerülés. Ha szerencsénk van, egy hónap alatt igénybe tudjuk venni a szolgáltatásokat, azonban ez jellemzően inkább több hónap szokott lenni, esetenként még az is előfordulhat, hogy évekről is beszélhetünk. Van azonban egy olyan megoldás, amivel már akár azonnali elhelyezésre is sor kerülhet. Ebben a bejegyzésünkben ismertetjük, hogy milyen lehetőségek állhatnak rendelkezésre. 

Idősek otthona várólista - mennyi az annyi?

Először is tisztázzuk, hogy mi is az idősek otthona. Egy olyan intézmény, ami kötelező állami feladatot lát el. Működését a szociális törvényen felül egyéb végrehajtási rendeletek is szabályozzák. Az egyik ilyen szabályozás például előírja hogy az intézmények  kötelesek vizsgálni a leendő lakó egészségi állapotát, a vagyonát és jövedelmét , és azt is, hogy milyen gondozási szükséglete van a jelentkezőnek. 

Az idősek otthonaiban a  szabad férőhelyek száma eltérő minden intézmény esetében, így pontos időtartamot lehetetlenség mondani. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a várólista sok esetben  hosszú, a szabad kapacitások és férőhelyek száma pedig kevés. 

Idősek otthona várólista helyett válassza a Golden Palace Göd szolgáltatásait

Mi lehet a megoldás?

Ha azonban a gyorsan romló egészségi állapot úgy kívánja, akkor sajnos nem mindenki teheti meg, hogy hosszú hónapokat vagy akárcsak napokat várjon egy  egy idősotthoni  szabad férőhelyre. Sok esetben az a legfontosabb, hogy azonnali elhelyezésre kerüljön a sor, hogy az ellátás és a segítség rögtön megérkezzen. Szerencsére erre is van lehetőség, ha például olyan  nyugdíjas otthont választunk, ahol azonnal elérhető szabad apartmanok, lakosztályok érhetőek el azok számára, akiknek szükségük van a segítségre. 

 A szociális szolgáltatásokon kívül eső nyugdíjasház szolgáltatás működési modellje  jelentősen eltér az idősotthonétól. 

Egy nyugdíjas otthonnak lehetősége van teljes mértékben figyelembe venni az egyedi igényeket és a szolgáltatásokat ezek mentén alakítják ki. A szükséges egészségügyi támogatásokat biztosítják, de ezen felül minden olyan kényelmi funkciót is garantálnak, amivel teljes és boldog életet élhetnek az ott lakók. 

Mit kínál a Golden Palace Göd nyugdíjasház?

A Golden Palace Göd azonnal elfoglalható nyugdíjas apartmant kínál, ahol luxus körülmények között élvezheti a prémium ellátás különböző szolgáltatásait. A legfontosabb, hogy nálunk nincs éveken át tartó várakozás, hozzánk – jelenleg –  akár már holnap beköltözhet.
Soron kívüli idős betegellátást, ápolást vállalunk, orvosi vizsgálatokat megszervezzük,  és fizioterápiás központtal valamint egyéb kényelmi szolgáltatásokkal állunk rendelkezésre (helyben fodrász, manikűr, pedikűr).  Emellett életmódtanácsadás és wellness részleg is elérhető, akár külföldi lakók számára is. 

A biztonság és kényelem mellett az aktív hétköznapokról is gondoskodunk, hiszen rendszeresen szervezünk programokat. Emellett a több, mint 7 hektárnyi ősfás parkunk remek lehetőséget nyújt a szabadtéri elfoglaltságokra. Legyen szó nagy sétákról, grillezésről, vagy akár homokos tóparti napozásról, nálunk semminek sincs akadálya!
Wellness részlegünk keretén belül pedig benti medencét, jakuzzit, és szauna világot kínálunk a kikapcsolódni vágyók számára. 

Nyugdíjasházunk várja Önt és hozzátartozóját, akár már ma!

Skip to content